Concert si Workshop NARCOTANGO (Buenos Aires, Argentina) in Timisoara!

Scoala de dans Magnum Team,
in colaborare cu partenerii sai

Are placerea de a organiza la Timisoara un set de evenimente, cu si despre Tangoul Argentinian, care ii vor avea ca protagonisti pe membrii formatiei, dublu-nominalizata la Premiile Grammy,NARCOTANGO.

In perioada 21-23 mai vor avea loc pe rand 2 evenimente de talie mondiala in ceea ce priveste muzica, dansul si cultura tangoului Argentinian.

In 21 mai va avea loc, la sala Capitol, concertul live a formatiei Narcotango (Buenos Aires, Argentina)


        

Referintele lor ca artisti pot fi cel mai bine identificate in bogata lor activitate.  Ca urmare  a  albumelor  “Narcotango” (2003), “Narcotango 2” (2006) si “Narcotango live” (2008), care au fost nominalizate  la premiile Grammy 2009 (cel mai bun album de tango) si la premiile Carlos Gardel 2009 (cel mai bun album electronic),  si a reprezentatilor scenice ce au inclus 16 turnee internationale  in marile orase ale Europei si Americilor, formatia s-a consolidat ca o formatie de referinta a stilului de Tango Nuevo si a culturii de tango in general. Cei care alcatuiesc aceasta formatie sunt cei 4 artisti Carlos Libedinsky (bandoneon si director muzical), Fernando del Castillo (tobe si percutie), Marcelo Toth (chitara, chitara bass), Mariano Castro (pian, clape, chitara bass).

In 23 mai, vor avea loc workshop-urile  de comunicare prin intermediul tango-ului, evenimente dedicate tuturor oamenilor cu dechidere catre frumos. Workshop-urile vor fi sustinute de Carlos Libedinsky, directorul musical al formatiei, si Mariano Castro, pianistul Narcotango, si se vor desfasura pe muzica live a formatiei, cu prezentari video si pasi de dans.

Workshop-ul prezinta in introducere istoria Tango-ului si  evolutia acestuia de la inceputuri, din anul 1890 si  pana in anul 2010,  o trecere prin istorie, anecdote, orchestratii, ritmuri si dansuri.

Partea a doua, intitulata Cunosti pasii de tango, dar simti cu adevarat muzica? Stii cuvintele, dar stii cu adevarat sa comunici?” workshop-ul sustinut de catre celebrul Carlos Libedinsky - producator, compozitor si membru fondator “Narcotango”, se adreseaza persoanelor care doresc o conexiune mai adanca intre intre ceea ce simt si ceea ce comunica (cuvinte, limbajul nonverbal), trainer-ul exemplificand aceasta prin conexiunea dintre dans si muzica: ritm, melodii, fraze, forme si instrumente. 
Multi dansatori sunt capabili sa execute pasi complicati, dar uneori miscarea si muzica nu se sincronizeaza. Cei mai multi dintre noi cunoastem cuvinte elaborate, 2-3 limbi straine dar ne este greu sa ne exprimam sentimentele si sa ne facem intelesi.

Workshop-ul este structurat in doua parti: prima parte este conceputa ca un timp de eliberare, in care participantii sunt invatati sa se simta liberi, sa simta muzica si ritmul, sa isi lase corpul si mintea conduse de ceea ce simt, de felul in care simt muzica, eliberandu-se de temeri de genul “nu stiu sa dansez” sau “ma vede colegul si ma fac de ras”. Totodata participantii invata pasii de baza in tango.

Ultima parte este destinata comunicarii cu ceilalti, cum sa iti folosesti corpul, vocea, privirea pentru a te exprima liber, fara a te cenzura si pe intelesul celor din jurul lor. Bazandu-se pe un joc de ritmicitate participantii formeaza echipe si pornind  de la pasii de baza invata secvente de dans mai sofisticate.  La  finalul workshop-ului participantii ajung sa danseze tango, cunoscand deja cateva secvente de dans si sa li se para foarte usor sa faca asta impreuna cu o alta persoana cu care nu a fost poate niciodata asa de apropiata inainte. Dar ce este mai important, e ca participantii ajung sa invete sa comunice liber, intelegand ca fiecare persoana are un limbaj aparte in comunicare.

Va invitam sa ne fiti alaturi in realizarea acestui eveniment deosebit, o premiera atat muzicala cat si culturala pentru orasul nostru si pentru intreaga parte de vest a tarii.

MAGNUM TEAM Timisoara 






Parteneri:












     Tango Vivo este un club si o scoala de tango argentinian, un proiect initiat in noiembrie 2010 de Magnum Team in colaborare cu TangoTangent din Bucuresti.

     Tango Vivo organizeaza saptamanal cursuri de tango argentinian pentru incepatori, intermediari si avansati, practica si seri de dans ( Friday Night Dances).
     Periodic mai organizam si evenimente, seminarii si workshopuri de tango, destinate dansatorilor si tuturor celor care doresc sa aprofundeze notiuni si principii esentiale din tangoul argentinian traditional si modern sub indrumarea instructorilor de la cele doua scoli de dans sau invitati din strainatate.

In timpul lectiilor se predau concepte si notiuni de baza din tangoul argentinian. La orele de practica se exerseaza elementele invatate la lectii.
     Ne propunem sa formam dansatori de tango si sa dam posibilitatea / ocazia acestora sa danseze cat mai mult.

Prima ora de curs si prima practica, nov 2010: